Verhuur Informatie

“De Boogaerd”  is het clubhuis van scouting Uitgeest. Naast het gebruik door de scoutingvereniging wordt “De Boogaerd”  verhuurd aan derden. De missie van Stichting Jeugdhuid “de Boogaerd”is om een bijdrage te leveren aan kindgerichte activiteiten, in het bijzonder het scoutingspel van scouting uitgeest. Het clubhuis biedt plaats aan ongeveer 80 personen. Op het veld kan er met nog eens zoveel mensen gekampeerd worden. Opbrengsten van het verhuur worden gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis.

Historie

De Stichting Parochiële Jeugdraad (thans Stichting Jeugdhuis “De Boogaerd” ) heeft de stolp boerderij “De Boogaerd” aan de Westergeest in 1963 aangekocht en verbouwd. Op 6 september 1964 werd deze boerderij feestelijk in gebruik genomen. “De Boogaerd”  is in 1988 wederom verbouwd om een meer optimaal en veilig gebruik van het gebouw mogelijk te maken. Vervolgens is in 1991 het dak geïsoleerd en gerenoveerd. In 2007 is er sanitair aangelegd speciaal voor verhuur aan grote groepen. In 2016 is het pad en de riolering vernieuwd en heeft het sanitair opnieuw een vernieuwing ondervonden.

Locatie

“De Boogaerd”  is centraal in Uitgeest gesitueerd maar heeft door de ligging heeft het toch een zeer landelijke uitstraling. “De Boogaerd” is een grote boerderij met achter de boerderij ruim 40 ha speelveld. Het terrein is omsloten door het water van het Binnenmeer, dit meer leent zich prima voor het bouwen van vlotten of andere water activiteiten. Het terrein van “De Boogaerd”  is ingericht voor het Scoutingspel. Dit betekent ruime velden voor activiteiten en mogelijkheden tot te kamperen. Er zijn ook bomen om in te knopen en bosschages om in te spelen. Achteraan het terrein is een ruime kampvuurkuil.

De winkels, recreatiegebied, station en uitgaansgelegenheden zijn op loopafstand.

Plattegrond

Lokaal 1

Lokaal 3

Lokaal 4

Lokaal 5

Lokaal 6

Lokaal 8

Keuken

Lokalen

De Boogaerd heeft 6 huurbare lokalen. Twee aan de voorzijde en 4 aan de achterzijde, van deze 4 zijn er twee gescheiden met een grote deur (Lokaal 5 & Lokaal 6).

Faciliteiten

In het hoofdgebouw zijn een heren en dames toilet aanwezig alsmede twee urinoirs. Afhankelijk van de verhuur is ook de boet inbegrepen, dit is een extra sanitair gebouw.

De keuken is in het midden van het gebouw en bevat een koelkast, gasfornuis met ovens en bakplaat en een ruim werkblad. Ook zijn er enkele grote pannen aanwezig.

Speelzolder

De bovenverdieping van de Boogaerd is grotendeels ingericht als een speelzolder,

Uitgeest

Rondom het dorp bevinden zich vijf molens: De Dog, De Kat, de Dorregeestermolen, de Tweede Broekermolen en de zaagmolen De Corneliszoon, de opvolger van de De Jonge Leeuw. Deze laatste bevindt zich aan de Lagendijk op het Industrieel Erfgoedpark ‘De Hoop’.

Het Uitgeestermeer biedt uitgebreide mogelijkheden voor waterrecreanten en natuurliefhebbers. Aan de rand van het Uitgeestermeer bij Uitgeest is een jachthaven en zeilschool gevestigd. Uitgeest heeft een openluchtzwembad en diverse andere sportfaciliteiten.

In de buurt

Op loopafstand bevind zich verschillende winkels zoals:

• Supermarkt: Dekamarkt
  • Drogist (Kruidvat, DA)

Omgeving

Fort, Molen, Strand, Station

Streetview Rondleiding

U kunt onze locatie bekijken op Google Maps: