Verhuur Jeugdhuis De Boogaerd

Hieronder vindt u een impressie van Jeugdhuis De Boogaerd. Het Jeugdhuis is eigendom van Stichting Jeugdhuis De Boogaerd. Scouting Uitgeest is de hoofd-gebruiker. Daarnaast wordt de accommodatie verhuurd aan andere jeugdverenigingen of instellingen.

Gebouw

De Boogaerd is een Stolpboerderij uit het jaar 1912. In 1964 is deze in gebruik genomen door Stichting Jeugdhuis De Boogaerd. In 1988 is deze verbouwd om optimaal en veilig gebruik van het gebouw te kunnen maken. Tenslotte is in 1991 het dak geïsoleerd en gerenoveerd.

De Boogaerd: Begane grond

De Boogaerd: Zolder

Velden en voorzieningen

Naast het hoofdgebouw De Boogaerd staat er een waslokaal op het terrein. Achter het hoofdgebouw liggen 3 velden grenzend aan de sloot en het Binnenmeer.

Eerste veld

Aan De Boogaerd grenst het eerste veld met een oppervlakte van 1000 m2. Dit veld kan gebruikt worden voor sport en spel activiteiten. Het veld kan s’avonds verlicht worden.

Kamperen

Het tweede veld heeft een oppervlakte van 700m2 en leent zich daardoor uitstekend voor kampeer activiteiten met groepen. Het veld wordt aan twee kanten door bomen omsloten. Bij de afbeeldingen hieronder vindt u het kampeerveld onder de naam 2e Veld.

Kampvuurkuil

Op het achterste veld is een kampvuurkuil aanwezig waar ongeveer 40 personen plaats aan kunnen nemen. Zolang de wind niet richting het dorp waait mag er schoon hout gestookt worden (zelf meebrengen).

Waslokaal: De Boet

Lokaal 1

Lokaal 1 is in het jaar 2020-2021 gerenoveerd en ingericht als een ruimte om te kunnen vergaderen, te zitten of te slapen. Dit lokaal is dan ook bij uitstek geschikt om te gebruiken als leiding ruimte tijdens een kamp. Of om een vergadering te voeren op een doordeweekse avond. 

Het lokaal is voorzien van een tafel en stoelen die desgewenst tegen de wand geplaatst kunnen worden. Aan de muur hangt een TV om een presentatie te kunnen geven. Aan de wand staat een klein keukenblad waar koffie gezet kan worden of een versnapering verdeeld kan worden. Hier bevindt zich ook een kleine koelkast om wat spullen koud te kunnen houden.

 

Lokaal 3

Lokaal 3 is het lokaal van de Bevers zij wanen zich in het dorp Hotsjietonia. Het Lokaal is dan ook ingericht voor de kleinere mensen onder ons, de tafels zijn extra laag waardoor kinderen to 7 jaar hier goed aan kunnen zitten. Dit lokaal leent zich uitstekend om in te richten als slaap lokaal.

Lokaal 4

Dit Lokaal is de van onze Gidsen. Het lokaal is ingericht met 4 neerklapbare tafels en bevindt zich aan de achterkant van ons gebouw.

Lokaal 5

Dit lokaal is de jungle van de Welpen. Het lokaal heeft 4 neerklapbare tafels en een kapstok. Deze bevindt zich aan de veldkant van het gebouw en heeft dus een deur welke naar de velden leidt. Deze deur is tevens de nooduitgang, maar mag voor normaal gebruik geopend worden. Dit lokaal bevindt zich naast Lokaal 6, deze twee lokalen zijn gescheiden met een grote deur welke volledig geopend kan worden om zo een groot lokaal te maken.

Lokaal 6

Lokaal 6 wordt gedeeld door de Storm en de Verkenners. Het lokaal is ingericht met één neerklapbare tafel. Dit lokaal bevindt zich aan de veldkant van het gebouw.

Lokaal 5 en 6 zijn gescheiden met een grote deur welke volledig geopend kan worden om zo een groot lokaal te maken.

Lokaal 8

Lokaal 8 is het eiland van de Dolfijnen. Het lokaal heeft vier neerklapbare tafels. Dit lokaal bevindt zich aan de voorkant van het gebouw en ligt naast de toiletten.

Lokaal 10

Bijna de gehele bovenverdieping is een grote ruimte en draagt de naam “De Speelzolder” of Lokaal 10. Deze ruimte is vrij hoog en zeer geschikt om een spelletje te spelen op een druilerige dag, met zijn alle te verzamelen/eten of om gezamelijk een film te kijken.

De speelzolder is uitgerust met;

  • Speelmatten
  • Berging met bierbanken/tafels
  • Pionierhout

Er mag op de bovenverdieping NIET geslapen worden. Let ook op bij activiteiten met versterkt geluid, deze ruimte is alleen door het dak gescheiden met de buitenlucht/buren.