Lidmaatschap

Leuk dat je denkt er aan denkt om lid te worden! Bij Scouting zijn alle nieuwe leden welkom. Op deze pagina vind je alle informatie over het lidmaatschap.

Lidmaatschap

Wil je graag lid worden van Scouting Uitgeest, dan mag je eerst 3x met een opkomst meedoen om te kijken hoe leuk en uitdagend dit is. Heb je dan besloten om lid te worden dan kun je online het aanmeldformulier invullen. Je ouders krijgen daarna een machtigingsformulier om te ondertekenen voor de automatische incasso. Daarna is je inschrijving compleet en ben je officieel lid van Scouting Uitgeest.

Ledenadministratie

Als je lid wordt van onze Scoutinggroep, wordt je automatisch ook ingeschreven in het ledenbestand van Scouting Nederland. Als je lid wilt worden dan ga je akkoord met het Huishoudelijk Reglement en de lidmaatschapsvoorwaarden van Scouting Nederland. Je kan de geregistreerde gegevens zelf inzien (en voor een gedeelte wijzigen) op de site van Scouts Online. Om de gegevens te kunnen bekijken of aanpassen heb je een account nodig. Heb je die niet, dan kan je dezelfde pagina zo’n account aanmaken.

Heb je vragen of opmerkingen over de manier waarop je als lid geregistreerd staat, stuur die dan naar de ledenadministratie, dit kan door op ons contactformulier contact te zoeken met de Secretaris.

Contributie

De hoogte van de contributie wordt jaarlijks vastgesteld door het bestuur van de vereniging. De contributie wordt per kwartaal geïnd via een automatische incasso.

Bevers, Dolfijnen & Welpen € 100,- per jaar (€ 25,- per kwartaal)
Gidsen, Storm, Tesla & Verkenners € 120,- per jaar (€ 30,- per kwartaal)
Exploos & Stam € 120,- per jaar (€ 30,- per kwartaal)
Scout-plus € 80,- per jaar (€ 20,- per kwartaal)

Bij lidmaatschap gedurende het kwartaal wordt dit kwartaal meegerekend en bij het volgende kwartaal automatisch geïncasseerd.

De contributie is exclusief uniform, kampgeld en incidenteel een kleine bijdrage voor weekendjes.

Overige informatie

Onze vrijwilligers doen hun best om leuke opkomsten voor de kinderen te organiseren en rekenen op hun komst, er wordt daarom van de leden verwacht dat ze elke draaiavond aanwezig zijn. Als je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn vinden we het prettig als dit op tijd wordt gemeld bij de leiding van de desbetreffende groep.

Als je lid bent geworden van Scouting Uitgeest dan heb je waarschijnlijk een heleboel vragen. De meeste antwoorden op die vragen kun je terugvinden op onze website.

Mochten er ondanks onze inspanningen echter problemen voordoen, dan vernemen wij dat uiteraard graag. Omdat we niet alle persoonlijke gegevens van onze leidinggevenden en kaderleden op deze website willen plaatsen, ontbreken deze gegevens. Mochten jij of je ouders vragen hebben over of aan de leiding dan kan dit met ons contactformulier.