Selecteer een pagina

Speltakken

Een speltak is de benaming die Scouting Nederland gebruikt om een leeftijdsklasse aan te geven waarin scoutingactiviteiten worden ondernomen. Naast een leeftijdscategorie, geeft het ook aan of jongens en meisjes gescheiden of samen in een groep activiteiten ondernemen, en – met name bij de jongere speltakken (tot 10 jaar) – vanuit welke fantasiewereld het thema gebruikt wordt om de activiteiten voor kinderen aan te koppelen. Bij de jongere speltakken verbeeldt de leiding één van de themafiguren uit het betreffende verhaal en gebruikt doorgaans de betreffende naam als aanspreektitel. Binnen Scouting Uitgeest zijn de volgende speltakken:

Bevers

Welpen

Bij de Welpengroep zijn alle kinderen van 7 tot 11 jaar van harte welkom! Het is een avontuurlijke groep waar meiden en jongens samenwerkend leren met plezier. Kampvuur maken, leren knopen, koken en bakken, figuurzagen of schilderen; de Welpen bieden het allemaal aan! Dit allemaal wordt begeleid door ervaren leiding. Lijkt dit je leuk? Kom dan een avond mee draaien, want je mag drie keer vrijblijvend mee doen!

We hopen je snel te zien!

Dolfijnen

De Dolfijnen is een gezellige speltak binnen Scouting Uitgeest. De speltak is opgericht voor  kinderen van 7 tot 10 jaar en draait op zaterdag van 10:00 tot 12:00. In het zomerseizoen zijn we vaak op, in en rond het water te vinden, maar ook  op de wal doen we spannende activiteiten.  Je leert samen te werken met leeftijdsgenootjes en de beginselen van knopen, kampvuur maken en natuurlijk varen.

Verkenners

Wij zijn een groep van jongens en meiden van leeftijd 10 tot 12 jaar. Elke woensdagavond komen wij van 19:00  tot 20.30 uur bij elkaar om samen op een speelse manier bezig te zijn met leerzame en creatieve activiteiten.

Activiteiten:

• “Pionieren” (Het bouwen van vlotten, schommels en torens met hout en touw)
  • “Kampvuur” (Leren omgaan met mes/bijl, vuur maken en koken op vuur)
  • “Speurtocht” (Met routetechnieken, kaart, kompas en GPS een speurtocht maken/lopen)
  • “Sport en Spel” (Apenkooien, Stormbaan en Schieten met en zelfgemaakte handboog)
  • En nog veel meer!

Naast leuke weekenden gaan de verkenners elke eerste week van de zomervakantie op kamp.

Ben je creatief, avontuurlijk  en hou je van gezelligheid? Kom een keer meedraaien!

Scouts

De scouts draaien elke vrijdag van 19:30 tot 21:30. In deze twee uur ga je uitdagende activiteiten uitvoeren zoals: vlot bouwen, katapult knopen, kampvuur maken, een speurtocht lopen of je eigen hut bouwen. Ben jij tussen de 13 en de 15 jaar oud en krabbel je niet terug voor een uitdaging, dan is deze groep echt wat voor jou. Twijfel je nog? Dan kan je altijd vrijdag gezellig meedraaien om de sfeer te proeven.

Tesla

Tesla staat voor ons als Techniek, Elektronica, Samenwerking, Leren en Avontuur. Daaronder vallen programma’s als kampvuur, pionieren en spellen maar ook technieken als solderen, computers en nog veel meer!

Lijkt het jou leuk om een keertje bij ons te komen kijken, ben je van harte welkom. Wij draaien op maandag van 19:00 t/m 20:30.

Stormgroep

De Stormgroep is een scouts groep voor stoere jongens en meiden van tussen de 10 en de 15 jaar oud. Wij draaien op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. We houden van actie en avontuur en geen week is bij ons hetzelfde! We richten ons vooral op gezelligheid tijdens onze uitdagende programma’s. Elk jaar krijgen de kinderen de mogelijkheid om insignes te behalen. Voorbeelden van recent behaalde insignes zijn: brandpreventie, houthakken, survival, hiken en EHBO.

Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk zomerkamp! Daarnaast hebben we ook meerdere (kampeer)weekendjes. Durf jij in een tent te slapen die gebouwd is op enkele meters boven de grond? Of misschien wel op een vlot? Dan mag jij deze weekenden niet missen.

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer meedraaien!!

Exploos

Stamgroep